Καρναβαλικό Κομιτάτο

 • 2011-Afisa-MiaIstoriaMeIstories_opt_1
 • karnavalikokomitatopatras
 • hibkrebwet56cdb8e3b71c2
 • hlkqzmcchf56cdb8b7c821f
 • kkmyqwjxdw54df780d7696f
 • κομιτατο


Listed by Zacharopoulou Kleanthi - Lykoudi Konstantza
Place Category: Cultural Events and FolklorePlace Tags: καρναβάλι and Πάτρα

Profile
Profile
More Info
Photos
Embed Videos
Map
Reviews
Related Listing
Authored by Expert
 • Το Καρναβαλικό Κομιτάτο της Πάτρας είναι ένα αστικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1992 από μια ομάδα Πατρινών που προέρχονταν από διάφορες καρναβαλικές ομάδες και πυρήνες της πόλης. Τους ένωσε η κοινή επιθυμία για παρεμβάσεις που θα αναδείκνυαν και θα υπερασπίζονταν το μοναδικό χαρακτήρα του Πατρινού Καρναβαλιού. Το σωματείο επίσης συστήθηκε με στόχο την ανάπτυξη μελέτης και γόνιμου προβληματισμού ως προς τις καταβολές και τις κατευθύνσεις του Καρναβαλιού.

  Το Καρναβαλικό Κομιτάτο δεν προσεγγίζει φιλολογικά το Καρναβάλι της Πάτρας. Καταθέτει έμπρακτη πρόταση, η οποία δεν είναι ενιαία, στείρα ή μονότονη, αλλά πολυσυλλεκτική. Μέσα στις τάξεις του Κομιτάτου υπάρχουν διάφορες τάσεις και αντιλήψεις, ποικίλοι χαρακτήρες και προσωπικότητες (αλλά και ηλικίες). Από αυτή την συνάντηση προκύπτει ένα αποτέλεσμα συχνά συναρπαστικό, πάντα ανοιχτό στο κοινό της πόλης και τους επισκέπτες της.

  Σήμερα στο Κομιτάτο υπάρχουν 150 ενεργά μέλη κι ένας πολύ μεγάλος αριθμός φίλων του Καρναβαλιού που συμμετέχουν, παρακολουθούν ή «φλερτάρουν» με τις διάφορες εκδηλώσεις, δραστηριότητες και παραγωγές του σωματείου που φέρουν εξ ολοκλήρου την οργανωτική του σφραγίδα. Οι δραστηριότητες αυτές κινούνται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της καρναβαλικής έκφρασης.

  Ενδεικτικά αναφέρονται:
  μουσικές και θεατρικές παρωδίες με κείμενο, σκηνικά, κοστούμια, χορογραφία και μουσική που αποτελούν αποκλειστικά καρπό επινόησης και υλοποίησης των ανθρώπων του σωματείου, ενδεικτικοί τίτλοι: «Όλα τα άπλυτα στη φόρα- Οι τρεις σωματοφύλακες», «Αγκρρρ», «Είσαι το τέρας μου»κ. ά.
  λειτουργία παιδικής σκηνής σε ετήσια βάση, με στόχο την καλλιέργεια της καρναβαλικής παιδείας στα Πατρινόπουλα, ενδεικτικοί τίτλοι: «Το Καρναβάλι των ζώων», «Οι περιπέτειες του μικρού πρίγκιπα», «Αγάπιος το όνομά μου» κ. ά.
  εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις με θεματικά αντικείμενα σχετικά με το Καρναβάλι, όπως η πρώτη έκθεση γελοιογραφίας στην Ελλάδα, η πρώτη έκθεση μαριονέτας στην πόλη, έκθεση καρναβαλικού καπέλου και μάσκας κ. ά.
  μηχανοκίνητες εξορμήσεις στην πόλη μετά μουσικής,
  διάφορα αυτοσχέδια ή οργανωμένα γλέντια μέσα στις Απόκριες, όπως το παιχνίδι θησαυρού Non-Stop.
  χοροί με αποκριάτικο πνεύμα, καταξιωμένοι πλέον στο πρόγραμμα του Πατρινού Καρναβαλιού, όπως ο χορός της Μάσκας, όπου οι μάσκες κατασκευάζονταν ειδικά για το χορό αυτό και βραβεύονταν το ίδιο βράδυ,
  ειδικά δρώμενα μουσικού ή θεατρικού χαρακτήρα στο δρόμο, συχνά και με μετακλήσεις ομάδων από άλλες περιοχές της χώρας.

  Εκδηλώσεις:
  Δρώμενα Δρόμου
  Εκθέσεις
  Εκδόσεις
  Θεατρικές Παραστάσεις
  Παιδικές θεατρικές παραστάσεις
  Ραδιόφωνο
  Χοροί Πάρτυ

  Πηγή:
  http://www.karnavalikokomitato.gr/

  Culture Gate Mobile Services Module:

  Mobile Services

 • Embed Videos:

  https://www.youtube.com/watch?v=Ashovcvf0oQ

  Authored by Expert: No
 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Leave a Review

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Authored by Expert: No