ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ο μο Read more [...]
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Listed by Magda Zachrou_Mary Mavridou
Place Category: Theatre
-
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι το κορυφαίο σωζόμενο ελληνικό θέατρο του 19ου αιώνα. Αποτελεί σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ζωής της πόλης από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα και το όνομά του ταυτίζεται με την ιστορία της. Έχει ιστορία μεγαλύτερη των 130 χρόνων καθώς άνοιξε τις πόρτες του το 1895 και έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενο μνημείο από το 1980. Ξεχωρίζει ιδιαίτερα για την αρχιτεκτονική του, που ανέλαβε ο Ι. Λαζαρίμος λόγω των αναφορών του στην κλασικιστική παράδοση επηρεασμένο από τη γερμανική σχολή του Ερνέστου Τσίλερ. Η σκηνή του θεωρείται από τα ελάχιστα δείγματα της εποχής του μπαρόκ στην Ευρώπη και αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι διασώζονται οι μηχανισμοί του θεάτρου της εποχής εκείνης (https://www.dithepi.gr, https://el.wikipedia.org/wiki/Δημοτικό_Θέατρο_Πειραιά).
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θεμελιώθηκε στις 24 Ιουνίου του 1884. Οι πρώτες ανασκαφές, τον Απρίλιο του 1884, έφεραν στο φως σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα διχάζοντας την επιστημονική κοινότητα. Υπήρχαν οι απόψεις πως επρόκειτο είτε για τμήματα του αρχαίου ναού του Διονύσου, είτε πως ήταν μία από τις πέντε στοές που υπήρχαν κατά την αρχαιότητα στον Πειραιά. Το όλο οικοδόμημα ολοκληρώθηκε έπειτα από δώδεκα χρόνια, το 1895, επί δημαρχία Θεόδωρου Ρετσίνα. Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου το θέατρο κατέλαβαν Γάλλοι στρατιώτες που συμμετείχαν στον αποκλεισμό της πόλης. Μικρασιάτες πρόσφυγες φιλοξενήθηκαν στο χώρο του για δύο χρόνια και μεγάλο μέρος του καταστράφηκε από το βομβαρδισμό του Πειραιά τον Ιανουάριο του ’44 από τους συμμάχους. Οι σεισμοί του 1981 και του 1999 επιβάρυναν περισσότερο την κατάστασή του. Η αποκατάσταση του θεάτρου ξεκίνησε το Μάιο του 2008 και σήμερα αποτελεί ένα σύγχρονο θέατρο-κόσμημα που φιλοξενεί θεατρικά και μουσικά δρώμενα υψηλών προδιαγραφών δίνοντας νέα πνοή στην πολιτιστική ζωή της πόλης (https://www.dithepi.gr).
Για να δείτε την ιστοσελίδα του θεάτρου και να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των παραστάσεων, επισκεφθείτε τη σελίδα: https://www.dithepi.gr
Για να συνθέσετε την πρόσοψη του θεάτρου, επισκεφτείτε το puzzle
Περισσότερες πληροφορίες:
– Πρόσβαση στο θέατρο: https://moovitapp.com
– Υπουργείο Πολιτισμού, ΟΔΥΣΣΕΥΣ: http://odysseus.culture.gr
– Άρθρο «Ο αντίζηλος του Τσίλερ ήταν Πειραιώτης»: http://www.enet.grΗλεκτρονικές Πηγές
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: https://www.dithepi.gr/
ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ: Δημοτικό_Θέατρο_Πειραιά
-
Embed Videos:
Authored by Expert: No -
-
-
5 Reviews on “Δημοτικό Θέατρο Πειραιά”
Leave a Review
-
Authored by Expert: No
Η ανάρτηση είναι αρκετά ενημερωμένη, το βίντεο αντιπροσωπευτικό του συγκεκριμένου θεάτρου και οι φωτογραφίες κατάλληλες για να αντιληφθεί ο καθένας την ομορφιά και την αισθητική του χώρου. Σχετικά με τις πληροφορίες ίσως βοηθούσαν περισσότερο κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες. Το συγκεκριμένο θέατρο λειτουργεί κανονικά αυτή τη σεζόν και έχει πλήρως ενημερωμένο site το οποίο θα μπορούσε να προστεθεί. Πολύ καλή δουλειά
Πολύ καλή δουλειά! Μπράβο σας! Είναι ένα θέατρο γνωστό και οι πληροφορίες για αυτό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Θα προτείναμε να εισαχθούν ακόμα περισσότερες για την ιστορία του αλλά και τις παραστάσεις που παίζονται εκεί. Φωτογραφίες με την ιστορία θα ήταν μία αξιοπρόσεκτη προσθήκη αλλά και ένα σύντομο βίντεο από κάποια παράσταση.Επίσης, οι φωτογραφίες θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερο και ίδιο μέγεθος για μεγαλύτερη ευκρίνεια. Τέλος, καλό θα ήταν να δίνεται και κάποια ιστοσελίδα, αν υπάρχει, με τις διαθέσιμες παραστάσεις ανα περίοδο.
Αξιόλογη δουλειά με αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες του θεάτρου, στη σημερινή ανακαινισμένη του μορφή. Θα μας άρεσε να υπάρχουν και φωτογραφίες από παλαιότερες περιόδους και περισσότερα στοιχεία για την ιστορία του θεάτρου. Επίσης θα θέλαμε να υπάρχει ένας σύνδεσμος, που να παραπέμπει τον επισκέπτη στην ιστοσελίδα του.
Η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι κατατοπιστική Για να γίνει πιο ζωντανή η ανάρτηση θα μπορούσατε να τραβήξετε ένα δικό σας βίντεο στο οποίο να μας κάνετε ξενάγηση του χώρου και των δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα. Επίσης, Θα μπορούσατε να έχετε μικρά βίντεο από θεατές που να μιλούν για την εμπειρία παρακολούθησης μιας παράστασης στο χώρο. Τέλος, θα μπορούσατε να σχεδιάσετε ένα παιχνίδι (παζλ ή σταυρόλεξο) και να το συνδέσετε με το σημείο μέσω του πεδίου Website. Γιατί δεν προσθέσατε το website του θεάτρου στο πεδίο website της ανάρτησης, ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να το προσπελάσει άμεσα?
Μπράβο σας για την αξιόλογη προσπάθεια να αναδείξετε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Είναι θετικό το ότι έχετε περισσότερα από ένα βίντεο και ειδικότερα φωτογραφικό υλικό «από το χθες» μέχρι «σήμερα».
Με σκοπό να αναδειχθεί περισσότερο η ανάρτησή σας:
1. Στο Profile θα πρότεινα να μπει με έντονη γραφή πριν το κείμενο ένας τίτλος που να αποτυπώνει το περιεχόμενο που ακολουθεί.
2. Το περιεχόμενο θα μπορούσε να ενισχυθεί με πηγές του. Αυτό θα μπορούσε να γίνει στο τέλος της κάθε παραγράφου ή της ενότητας καθώς και στο τέλος του περιεχομένου να υπάρχει είτε Βιβλιογραφία ή Πηγές ώστε να φαίνεται από που προέρχονται οι ιδέες και το περιεχόμενο της ανάρτησης.
3. Πριν τη Βιβλιογραφία/Πηγές, θα μπορούσε να υπάρχει μια ενότητα με ενδεικτικό τίτλο “Περισσότερα”. Εκεί θα μπορούσαν να υπάρχουν υπερσύνδεσμοι με επιπρόσθετο οπτικοακουστικό υλικό. Για παράδειγμα:
-ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ: https://goo.gl/BCQ7K4
-Πρόσβαση στο Θέατρο: https://goo.gl/t4aehJ
Υπουργείο Πολιτισμού, ΟΔΥΣΣΕΥΣ: https://goo.gl/qtb9hU
Καλή συνέχεια στην ανάρτησή σας.