Εγκαίνια έκθεσης στολών – Πατρινό Καρναβάλι

 • ΕΚΘΕΣΗ-ΣΤΟΛΩΝ-ΠΑΤΡΙΝΟΥ-ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ-2015


Listed by Zois Koukopoulos
Place Category: Cultural Events and FolklorePlace Tags: 630 and 841

Profile
Profile
More Info
Photos
Embed Videos
Map
Reviews
Related Listing
Authored by Expert
 • Σε καρναβαλικούς ρυθμούς συντονίστηκε η Αγορά Αργύρη, η οποία ντύθηκε στα καρναβαλικά το βράδυ της Τρίτης 7ης Φεβρουαρίου, φιλοξενώντας τις στολές των στολών των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού 2017. Η έκθεση – παρουσίαση των στολών των πληρωμάτων άνοιξε για το κοινό με μια εορταστική εκδήλωση όπου η Δημοτική Μουσική υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Λούκα έδωσε τον απαραίτητο τόνο παιανίζοντας καρναβαλικά τραγούδια και αποκριάτικους σκοπούς.

  Η μεταμφίεση και οι στολές είναι σήμα κατατεθέν του Καρναβαλιού μας και ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά επιτυχίας του. Έτσι η έκθεση των στολών των πληρωμάτων προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής στο κοινό για τις φετινές παρελάσεις, δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα των φετινών προτάσεων των πληρωμάτων.

  Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα, πλήθος κόσμου περιηγήθηκε στις στολές που είχαν στηθεί από τους εκπρόσωπους των πληρωμάτων και μας έδωσαν ένα δείγμα των όσων θα δούμε στην κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού 2017, δίνοντας ένα πρώτο δείγμα των εντυπωσιακών μεγάλων παρελάσεων του τελευταίου Σαββατοκύριακου.

  Στολές με έντονα χρώματα, φαντασία, σατιρικό πνεύμα, κέφι, καλλιτεχνικό προσανατολισμό, ευρηματικότητα, ανατροπή, πρωτοτυπία, επίκαιρα και διαχρονικά (παντός καιρού) θέματα αναπτύχθηκαν σε όλη την έκταση της Αγοράς Αργύρη καλώντας όλους τους καρναβαλιστές να επιλέξουν τη φετινή τους αμφίεση και να νιώσουν τη σαγήνη της μεγάλης γιορτής της Πάτρας.

  Την έκθεση – παρουσίαση των στολών πλαισίωσαν οι μακέτες – καλλιτεχνικές και καρναβαλικές δημιουργίες του Θανάση Μοσχόπουλου.

  Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου.

  Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: καθημερινά τις ώρες 18.00-22.00 και τα Σαββατοκύριακα 10.00-14.00 και 18.00-22.00.

  Τα πληρώματα θα παραλάβουν τις στολές τους από το χώρο την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου και ώρες 18.00-22.00.

  Στην έναρξη της έκθεσης των στολών ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκος Χρυσοβιτσάνος χαιρέτησε καλωσορίζοντας τους Πατρινούς και τονίζοντας ότι στον μικρό χρόνο των δυόμιση εβδομάδων που απομένει για την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων θα γίνουν οι μέγιστες προσπάθειες στο πλευρό των πληρωμάτων και των πολιτών για ένα ξεχωριστό Καρναβάλι.

  Επισήμανε τη φαντασία και την ποικιλία που χαρακτηρίζει τις φετινές στολές των πληρωμάτων και υπογράμμισε το φετινό θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού «Καρναβαλιζόμαστε ελεύθεροι από ουσίες και εξαρτήσεις» και αναφέρθηκε στο μήνυμα που πρέπει να δοθεί στη φετινή διοργάνωση για μια ζωή χωρίς εξαρτήσεις, που δεν θα μένει στο περιθώριο αλλά για μια ζωή που θα διεκδικεί όσα μας ανήκουν.

 • Embed Videos:

  https://www.youtube.com/watch?v=UD_YSux3wUs

  Authored by Expert: Yes
 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Leave a Review

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Authored by Expert: Yes